Buurtcamping Rijpelberg

Goed nieuws!

Rijpelberg krijgt dit jaar voor het eerst een eigen buurtcamping. ledereen-die mee wil doen kan hier zijn tent neerzetten. ln het midden staat een grote tent waar leuke activiteiten worden gehouden. Waar precies is nog niet bekend.
Waarom een buurtcamping?
Samen kamperen is een geweldige manier om je buurtgenoten beter te leren kennen. Dat zorgt voor verbinding in de buurt. Op de buurtcamping kun je gezellig samen barbecueën of spelletjes spelen. Wil je liever kletsen bij het kampvuur? Dat kan natuurlijk ook! Op steeds meer plekken in Nederland worden een weekend lang buurtcampings gehouden.
Vorig jaar waren er in Helmond al buurtcampings in Dierdonk en Helmond Noord. En dit jaar dus ook in Rijpelberg.
Wat moet ik nog meer weten?
Je mag blijven slapen, maar dat hoeft niet. Als je zelf geen tent hebt, regelt de organisatie er een voor je. Er is lekker eten voor iedereen. En er zijn natuurlijk ook douches en wc's. Je hoeft niet eens je eigen wc-rol mee te brengen!

Wanneer?

Van 19 tot 21 juli 2O24.

Waar?

Dat is nog niet bekend.

Voor wie?

ledereen uit Rijpelberg is welkom, jong en oud. Meedoen kost weinig geld. En als het toch te duur voor je is, regelt de organisatie dat je toch kan komen.
Wie organiseert de buurtcamping?
Een groepje vrijwilligers uit de buurt. Ze krijgen hulp van de landelijke organisatie De Buurtcamping. Tijdens een speciale training hebben ze geleerd waar ze rekening mee moeten houden. Daarnaast krijgen de vrijwilligers geld en spullen van de gemeente en bedrijven uit de buurt. 7o kunnen ze bijvoorbeeld professionele beveiligers inhuren die zorgen dat het ook ’s nachts veilig is voor iedereen.

Aanmelden?

De buurtcamping is veel goedkoper en gezelliger dan een gewone vakantie! Wil je komen, meehelpen of heb je een goed idee voor een activiteit? Dan kun nu al een mail sturen naar: buurtcampingrijpelberg@gmail.com
Meer informatie vind je op:  https://debuurtcamping.nl/campings/buurtcamping-helmond-de-rijpel/